Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Τι είναι το γρανάζι ;

Το Γρανάζι” είναι μια συλλογικότητα που αποτελείται από άτομα που δραστηριοπούνται στο Ηράκλειο σε πολλά επίπεδα και διάφορα θέματα . Αυτό θέλουμε να είναι και το κύριο χαρακτηριστικό των μελών και όσων συμμετέχουν , στο Γρανάζι , να είναι άτομα δραστήρια . Κατά κύριο λόγο απαρτίζεται από υπό-ομάδες που κάθε μια έχει τη δικιά της θεματική .

Το αντικείμενο πάνω στο οποίο δραστηριοποιείται ο καθένας ή η κάθε ομαδοποίηση ποικίλει , κάτι που το επιδιώκουμε και οι συμμετέχοντες . Επιδιώκουμε ο χώρος να είναι πολυθεματικός , προωθούμε έννοιες όπως του πλουραλισμού και της συνεργασίας ακόμα και ανθρώπων/ομάδων που φαινομενικά δεν ταιριάζουν και πολύ , με κοινό γνώμονα την κοινωνική δράση , την εθελοντική εργασία που δεν στηρίζεται στο οικονομικό κέρδος και στο ατομικό συμφέρον , την ανιδιοτελή συνεισφορά στο κοινωνικό μας περίγυρο , και γιατί όχι , έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο διασκέδασης . Επιδιώκουμε, με λίγα λόγια, και προωθούμε την έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη και το πνεύμα συνεργατικότητας , κάτι που ιδιαίτερα στους καιρούς της κρίσης έχουμε χρέος να καλλιεργούμε . Προωθούμε το πνεύμα ενότητας , μακριά από τη μιζέρια , τις μισαλλοδοξίες , και τον ανηλεή ανταγωνισμό .

Αν και το Γρανάζι απαρτίζεται από μέλη και φίλους , στους οποίους απευθύνονται και οι εκδηλώσεις του , είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε θέλει να συμμετέχει , και να δραστηριοποιηθεί , σε οποιαδήποτε συλλογηκότητα θέλει να συνεργαστεί ή να συμμετέχει , σε οποιαδήποτε ομαδοποίηση θέλει να χρησιμοποιήσει υποδομές ή εξοπλισμό του σωματείου , πάντα υπό την προϋπόθεση ότι συμφωνεί με το σκεπτικό μας , όπως περιγράφεται πιο πάνω .

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα είτε στην έδρα του σωματείου , είτε και όχι . Έχουμε και την δυνατότητα και την διάθεση να οργανώνουμε εκδηλώσεις και εκτός του πολυχώρου , σε αίθουσες του Δήμου εφόσον υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερου χώρου , σε πλατείες και πάρκα , σε γειτονιές της πόλης μας .

Τη στιγμή που γράφεται το κείμενο , στο Γρανάζι δραστηριοποιείται σε σταθερή βάση ομάδα βιβλιοθήκης , η ομάδα Underground Union , κινηματογραφική ομάδα , καλλιτεχνική ομάδα . Σχετικά με εκδηλώσεις ή άλλες ομάδες που τυχόν δραστηριοποιούνται αποσπασματικά μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί από τις ανακοινώσεις του σωματείου είτε στο χώρο της έδρας του είτε μέσω διαδικτύου .



Αν λοιπόν ενδιαφέρεσαι , δεν έχεις παρά να έρθεις σε επικοινωνία με κάποιο μέλος , με κάποια ομάδα που ήδη δραστηριοποιείται , ή εφόσον ανακοινωθεί σε μια εκδήλωση ενημέρωσης για τη δράση του σωματείου και εγγραφής νέων μελών . Ελπίζουμε να τα πούμε , λοιπόν, και από κοντά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου